Ο καιρός μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παρασκευή 29/12

Αύριο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα μέχρι το μεσημέρι στη Δυτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται αίθριος με εναλλαγή νεφώσεων και ηλιοφάνειας. Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή με μια μικρή πτώση στα Βόρειοδυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 17°C και στη νησιωτική χώρα τους 20°C.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 με 4. Τοπικά θα φτάσουν εως 6 μποφόρ. Αττική

Αναμένεται εναλλαγή ηλιοφάνειας και συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 17°C. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε άυριο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 16 °C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Σάββατο 30/12

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δυτικά  και στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά να αγγίζει τους 17°C και στα νησιά θα σημειωθεί πτώση καθως δε θα ξεπεράσει τους 18°C.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφορ. Νότια του Αιγαίου θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν έως 6 μποφόρ. Αργά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους.

Αττική

Αναμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 16 °C. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εως 3 μποφόρ. Στα Νοτιοανατολικά του νομού θα υπάρξουν ριπές εως 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 15°C και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εως 2 μποφόρ.

Την Κυριακή 31/12 ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα περάσει πάνω απο τη χώρα μας θα δώσει βροχές κυρίως στη Νότια και Ανατολική νησιωτική χώρα και στη Νότια Πελοπόννησο και νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Το ίδιο σκηνικό καιρού αναμένεται και στην αλλαγή του χρόνου με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν ένα βαρομετρικό χαμηλό απο την Ιταλία να φέρνει κύμα κακοκαιρίας με βροχοπτώσεις και κατα τόπους ισχυρές καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά από τις 6 Ιανουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *