Κακοκαιρία και στην Αττική από αργά το βράδυ.Πρόγνωση για το Σάββατο 06/01/2024.

Η μέρα θα ξεκινήσει με σχετικά συννεφιασμένο καιρό κυρίως προς τους ορεινούς όγκους χωρίς να εμφανιστούν φαινόμενα. Κάποια ανοίγματα θα έχει κυρίως η νότια και κεντρική Αττική που γρήγορα θα εναλλάσσονται με συννεφιές. Προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας υπάρχει μικρή πιθανότητα έως και το απόγευμα να δεχτεί κάποιες ασθενείς βροχές παροδικής διάρκειας.

Προς τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα ανοίξει στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αττικής με πιο λίγες και παροδικές νεφώσεις. Από το βράδυ αργά προς την αλλαγή της ημέρας θα έχουμε την εμφάνιση νεφώσεων που θα πυκνώσουν γρήγορα ξανά στους ορεινούς όγκους της δυτικής και βόρειας Αττικής με ταυτόχρονη εμφάνιση φαινομένων προς εκείνα τα μέρη. Καθώς αλλάζει η μέρα θα έχουμε παροδικά ισχυρό πέρασμα καταιγίδων σχεδόν σε όλη την Αττική (κυρίως στα δυτικά και ανατολικά του νομού), με έντονες βροχές και τοπικά χαλαζοπτώσεις. Μετά το πέρασμα ο καιρός γρήγορα θα ανοίξει σε όλο τον νομό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας από 3-4 μποφόρ και στην συνέχεια θα αυξηθεί η έντασή τους προς τα δυτικά και τα παράκτια του νομού στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Κατά το πέρασμα των καταιγίδων αναμένεται να παρουσιάση μεγάλες εντάσεις ο άνεμος σε ολόκληρο τον νομό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί για ακόμη μια μέρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα θα αγγίξει και το Σάββατο σε τοπικό επίπεδο τους 17 και 18 βαθμούς κελσίου. Κατά το πέρασμα του βραδινού μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *