Πρόγνωση καιρού Σαββάτου 9/12

Αύριο στη χώρα μας στα Ανατολικά και στα Νότια αναμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές ενώ στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις με ηλιοφάνεια. Συγκεκριμένα περιμένουμε βροχές στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρα θα εκδηλωθούν και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ υπάρχει και πιθανότητα τις πρωινές ώρες να σημειωθούν βροχές και στην Χαλκιδική. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Επίσης τις πολύ πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θράκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση καθώς το θερμόμετρο στα Βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει έως 8°C, στα Κεντρικά και Νότια έως 14°C. Στα νησιά έως 16°C ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πολύ πρωινές και βραδινές ώρες στα Βόρεια, Κεντρικά και Νότια ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6. Πρόσκαιρα  τοπικά θα φτάσουν εως 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

Αττική

Αναμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα Βόρεια και στα Ανατολικά παράκτια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 14°C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες 3 με 5 μποφόρ.Στα Ανατολικά Νοτιοανατολικά θα υπάρξουν ριπες έως 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Αναμένονται νεφώσεις με ηλιοφάνεια. Στα γύρω ορεινά τις πολύ πρωινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθει  από 2 έως 11°C και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Τοπικά θα φτάσουν έως 5 μποφόρ.

Την Κυριακή θα επικρατήσει αστάθεια στην ατμόσφαιρα καθως ενα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει από τη χώρα μας με αποτέλεσμα να εκδηλωθουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και Νότια της χώρας με τα φαινόμενα να είναι έντονα στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Επίσης θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά της χώρας και στα κεντρικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *