Πρόγνωση καιρού Αττικής για αύριο Παρασκευή 08/12/2023. Οι πρώτες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Για αύριο Παρασκευή 8/12/2023 αναμένεται να έχουμε ήδη από την αρχή της ημέρας (ξημερώματα) συννεφιές τοπικά αυξημένες οι οποίες θα δώσουν αρχικά τοπικές βροχές κυρίως προς τους ορεινούς όγκους της βόρειας Αττικής. Προς τις πρωινές ώρες λόγω της διέλευσης ψυχρότερων αερίων μαζών κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής πάνω από την χώρα μας συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής, θα επιτρέψουν την εμφάνιση χιονοπτώσεων πρόσκαιρου χαρακτήρα πάνω από τους ορεινούς όγκους της βόρειας κυρίως Αττικής. (Ενδεικτικό υψόμετρο 1100-1200μ).

Το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αττικής θα είναι γενικά καλός με λίγες συννεφιές. Και πάλι προς τους ορεινούς όγκους της δυτικής και βόρειας Αττικής θα εντοπίζονται πιο πυκνές συννεφιές που ενδεχομένως (μικρή πιθανότητα μέχρι το απόγευμα) να αφήσουν αραιές χιονοπτώσεις άνω των 1250-1300μ. (Στα δυτικά τα υψόμετρα θα είναι κατά 100μ χαμηλότερα).

Μετά το απόγευμα ο καιρός θα ξανακλείσει και μέχρι το βράδυ θα έχουμε πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως προς τα βόρεια προάστια και την βόρεια Αττική ενώ θα έχουμε εκ νέου χιονοπτώσεις προς τους ορεινούς όγκους άνω των 1200μ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 13 βαθμούς κυρίως στις παράκτιες περιοχές της νότιας Αττικής, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που θα παρατηρηθούν αύριο θα κυμανθούν από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου, ανάλογα το υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενώ προς τα δυτικά τμήματα πιο βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 μποφόρ και πιο τοπικά στα 5 μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *