Πρόγνωση καιρού Σαββάτου 25/11- Κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα στη χώρα μας. Αίτιο γι’ αυτή τη σημαντική αλλά σύντομη επιδείνωση είναι ο αυλώνας χαμηλών υψών που κατέρχεται τάχιστα απο τα Βόρεια Βαλκάνια συνοδευόμενος από ψυχρό μέτωπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία ανάπτυξη και βάθυνση ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Βόρειο Αιγαίο, με την ελάχιστη πιέση να εκτιμάται γύρω στα 980 με 990 mbar. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό στη συνέχεια κινείται Βορειοανατολικά προς τη Μαύρη θάλασσα.
Τα χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας είναι οι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι και σταδιακά βορειοδυτικοί με ένταση ως 10 μποφόρ, οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστήριοτητα και χαλαζοπτώσεις, οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα το Σάββατο αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και κεντρική Στέρεα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και σε περιοχές της Θράκης και της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας αναμένεται μεγάλο ύψος βροχής.
Επιπλέον θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Αναφέρεται ενδεικτικό υψομετρο 500-600 μέτρων στην Δυτική Μακεδονία και κυρίως στη Φλωρινα, Καστοριά και Κοζάνη. Επίσης θα σημειωθούν χιόνια από το απόγευμα και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, μάλιστα στο νόμο Θεσσαλονίκης αναμένονται προσκαιρες νιφάδες και μέσα στην πόλη. Σε ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου κυρίως όμως τις πρώτες πρωινές ωρες της Κυριακής, και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης. Στη Ροδόπη το χιόνι θα φτάσει ακόμα και σε υψομέτρα 200 μέτρων και στο Βόρειο Έβρο σε πεδινά τμήματα. Πρόσκαιρα και τοπικά, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.
Στη Στερεά Ελλάδα περιμένουμε χιόνι στα 800-1000 μέτρα στο τελείωμα. Και τέλος σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις αρχικά νοτιοδυτικοί έως 10 μποφόρ και στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειοδυτικούς ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20°C στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιά τους 22°C.  Όμως θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες ξεκινώντας απο τη Βόρεια Ελλάδα, της τάξης των 10-13°C.
Αττική
Αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως το ξημερώμα του Σαββάτου και αργά το απόγευμα όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης και καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 20°C.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, ημιορεινά ενώ από αργά το απόγευμα αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, θα ενταθούν και θα φτάσουν τοπικά έως 10 μποφόρ στο Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17°C. Η ελάχιστη θα σημειωθεί αργά το απόγευμα με την τιμή της να είναι 3°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *