Πρόγνωση καιρού Σαββάτου 18/11

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού έρχεται το διήμερο στη χώρα μας για να μη συνηθίζουμε με τις ηλιόλουστες ημέρες και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Έτσι αύριο Σάββατο αναμένουμε βροχές, ισχυρά μποφόρ στα πελάγη, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας. Λόγω της έλευσης ψυχρών αέριων μαζών θα επικρατήσουν συνθήκες που επιτέλους θα θυμίζουν χειμώνα αλλά θα είναι παροδικές καθώς τα φαινόμενα απο την Κυριακή θα περιοριστούν σημαντικά και την Δευτέρα θα εξασθενίσουν.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία θα επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τόπους ισχυρά θα ειναι τα φαινόμενα στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι όμως θα εξασθενίσουν από τα βορειοδυτικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά.

Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ ενώ θα υπάρξουν και ριπές έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 20°C και στα νησιά τους 22°C.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Από το μεσημέρι όμως θα βελτιωθεί ο καιρός και τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 17 °C . Οι άνεμοι θα πνέουν τα ξημερώματα αρχικά νοτιοδυτικοί και στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Θεσσαλονίκη

Βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Βελτίωση του καιρού πριν το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 13°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *