Πρόγνωση καιρού Παρασκευής 10/11

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις και αυξημένη ηλεκτρική δραστήριοτητα. Η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει από νωρίς το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα Δυτικά και Νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν και στα κεντρικά και στα Νότια ηπειρωτικά. Συγκεκριμένα αναμένουμε κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και βροχές αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Δυτική Πελοπόννησο και από νωρίς το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα και στη Νότια Εύβοια. Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονομένων καταιγίδων στα Βόρειοδυτικά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης. Ανεπηρέαστες από φαινόμενα φαινεται να παραμένουν η Θράκη, το Νότιο Αιγαίο με εξαίρεση την Βορειοδυτική Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης βροχών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια ηπειρωτικά του 18°C και στα κεντρικά και Νότια τους 21°C. Στα νησιά θα φτασει έως 25 °C.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες κυρίως διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα.

Αττική

Προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις  που στη συνέχεια θα πυκνώσουν και απο το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21°C  και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά απο βόρειες διευθύνσεις και στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους εως 5 μποφόρ. Τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 έως 18°C και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *