Χιονοπτώσεις στην Αττική τις επόμενες ώρες- κύκνειο άσμα της ΄Βαρβάρας’ για το νομό .

Οργανωμένες παραμένουν οι ζώνες υετοφορών νεφώσεων στην περιοχή του Αιγαίου και μάλιστα αναμένεται να οργανωθούν περαιτέρω τις αμέσως επόμενες ώρες, ‘στοχεύοντας’ την Εύβοια και την Αττικοβοιωτία.

Για την υπόλοιπη χώρα γράψαμε νωρίτερα στο άρθρο πρόγνωσης. Οπότε, αν και ήδη έχουμε αναφερθεί συνοπτικά, ας εστιάσουμε στην Αττική.

Διακρίνεται ένα πρώτο διάστημα κλεισίματος του καιρού με παράλληλα χαμηλές θερμοκρασίες, ικανές να ευνοήσουν τη χιονόστρωση και σε τμήματα του αστικού ιστού. Σε αυτό το διάστημα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει κατά τις 22:00-23:00, περιμένουμε χιονοπτώσεις , παροδικά ισχυρές, αρχικά στα βορειοανατολικά και εν συνεχεία στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Φαίνεται πως αρκετά κύματα χιονοπτώσεων θα ‘καταφέρουν΄ να εισχωρήσουν νοτιότερα, στα ενδότερα του Λεκανοπεδίου, βέβαια όσο πιο βόρεια τόσο πιο ‘έντονα’ θα είναι.

Κατά το ξημέρωμα ο καιρός θα σπάσει και οι ζώνες των χιονοπτώσεων θα μετατοπιστούν δυτικότερα προς τη βορειοδυτική Αττική, μέρος της δυτικής και στην Βοιωτία. Όμως τις πρωινές ώρες, αναμένονται και πάλι προοδευτικά κλεισίματα και παροδικές χιονοπτώσεις , με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά. Αυτά τα κύματα δείχνουν να διαρκούν έως τουλάχιστον νωρίς το απόγευμα αύριο. Μέσα στη μέρα όμως και κυρίως προς το μεσημέρι, οι ‘έυνοικές’ συνθήκες για χιονοπτώσεις θα περιορίζονται σταδιακά πάνω από τα 200μ υψόμετρο και χαμηλότερα θα δίνουν τη θέση τους στο χιονόνερο.

Λευκό ξημέρωμα και πρωί σε πολλά προάστια και όχι μόνο του αστικού ιστού; Θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των κυμάτων χιονιού και είναι δύσκολο να προβλεφτεί με ακρίβεια. Να επισημάνουμε τον παγετό που αναμένεται σε όλα τις περιοχές βορείως του κέντρου ( πιθανόν και σε αυτό) και το παγωμένο χιόνι τα ξημερώματα στους δρόμους των ήδη χιονισμένων περιοχών του νομού, οι οποίες θα προσθέσουν και άλλα εκατοστά χιονιού.

Φώτο: Βόλος σήμερα 07/02/2023 νωρίς το πρωί – Ελένη Παπαθανασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *