Παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα έως και αύριο το απόγευμα. Πρόγνωση καιρού επόμενες ώρες και αύριο Τετάρτη.

Συνεχίζεται ο χιονιάς στην ανατολική και νότια χώρα από τη νύχτα. Αξιόλογη χιονόστρωση σημειώθηκε το πρωί στη Μαγνησία, ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου. Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Φθιώτιδα( ανατολικά) , την Βοιωτία, την βόρεια- δυτική και βορειοανατολική Αττική και στα ημιορεινά της Κρήτης, όπου τοπικά είναι ισχυρές. Παροδικές εξάρσεις των χιονοπτώσεων παρατηρούνται και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ νοτιότερα, όποτε σημειώνονται φαινόμενα, επικρατεί το χιονόνερο. Η θερμοκρασία είναι λίγο υψηλότερη από αυτή που εκτιμήσαμε χθες.

Επόμενες ώρες έως το βράδυ: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα πεδινά/παράκτια εναλλαγές χιονιού/χιονόνερου. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στην ανατολική Φθιώτιδα, πρόσκαιρα στην Μαγνησία, την Βοιωτία την Β. Κρήτη και στα υπόλοιπα τμήματα των ανατολικών ηπειρωτικών κοντά στους ορεινούς όγκους. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση τη νύχτα.

Αύριο Τετάρτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις στις ίδιες περιοχές και ανάλογη συμπεριφορά ως προς την ένταση και διάρκεια των φαινομένων. Στο ‘παιχνίδι’ του χιονιά θα ξαναμπούν δυναμικά τα ανατολικά και νότια τμήματα της Εύβοιας. Η θερμοκρασία σε ανάλογες τιμές με τις σημερινές, όμως στην Εύβοια και την ανατολική Αττική θα είναι ελαφρά χαμηλότερες από σήμερα.

Στα ημιορεινά της Εύβοιας και της Β. Κρήτης τα ύψη χιονιού θα ξεπεράσουν τοπικά τα 1.5-2μ.

Στην Αττική το μοτίβο καιρού που επικρατεί θα συνεχιστεί και τις αμέσως επόμενες ώρες, όπου μάλιστα θα υπάρξει και μια πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κυρίως από τα 200μ και άνω και χαμηλότερα εναλλαγές με χιονόνερο.

Μετά το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει πρόσκαιρα για να ‘ξανακλείσει’ σταδιακά από το ξημέρωμα της Τετάρτης , με παροδικές χιονοπτώσεις κοντά στους ορεινούς όγκους και με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά. Κατά διαστήματα, τα φαινόμενα θα εισχωρούν και στα ενδότερα, κυρίως προς την πλευρά του ανατολικού τόξου. Οι θερμοκρασίες σήμερα είναι λίγο ανεβασμένες σε σχέση με αυτές που περιμέναμε, όμως αύριο ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως όσο πιο ανατολικά στο νομό κινούμαστε. Οι άνεμοι προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Στα ημιορεινά της Πάρνηθας και της Πεντέλης , στα ψηλότερα βόρεια προάστια αλλά και στη βορειοδυτική Αττική τα ύψη χιονιού θα συνεχίσουν να αυξάνονται, φτάνοντας σε ιστορικά επίπεδα.

Ο ‘χιονιάς’ στην Αττική αναμένεται να αρχίσει να αποδράμει από το απόγευμα της Τετάρτης και μετά.

Φώτο : Σταυρός Μεσσαπίων Εύβοιας 340μ υψόμετρο 06/02/2023- Bill Kappo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *