Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις την Τρίτη στα ανατολικά & νοτια. Πανελλαδική Πρόγνωση

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και το νέο εικοσιτετράωρο στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μας, με χιονοπτώσεις έως αρκετά χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο. Στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας (με έμφαση την Μαγνησία), στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που ανά διαστήματα θα δίνουν χιονοπτώσεις (υφέσεις – εξάρσεις) έως και παραθαλάσσια τμήματα, με εξαίρεση την ανατολική Πελοπόννησο που θα χιονίζει πάνω από τα 200μ και τη νότια Αττική όπου θα χιονίζει πάνω από τα 100μ.

Πυκνές και διαρκείς χιονοπτώσεις αναμένονται στην Εύβοια, τη Βοιωτικά και τη βόρεια κι ανατολική Αττική. Σε αυτές τις περιοχές θα προστεθούν αρκετοί πόντοι φρέσκου χιονιού στο ήδη υπάρχον και χρειάζεται προσοχή. Στα νησιά του Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις έως κι αρκετά χαμηλά (στην Κρήτη έως τα 400μ).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί στα 7-8bf στο Αιγαίο και ανατολικοί στα 5-6bf στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα αγγίξει στα δυτικά και βόρεια τους 8-9 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και νότια τους 5-6 βαθμούς κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά, ενώ σε ορισμένες ορεινές περιοχές αναμένεται ολικός παγετός.

Φώτο: Μάνδρα Αττικής 06/02/2023 πρωί – Νίκος Διολέτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *