Snowcast Ανατολικής Ελλάδος και Αττικής 06-07.02.2023

Νωρίτερα μέσα στη νύχτα ο χιονιάς έδειξε εμμονή στη δυτική Αττική με το στρωμένο χιόνι να φτάνει σε μηδενικό υψόμετρο.Υποτροπή των χιονοπτώσεων είχαμε το ξημέρωμα στις περισσότερες περιοχές της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα να ντυθεί ένα μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου στα λευκά. Στα προάστια της Αθήνας το χιόνι ξεπερνά τοπικά τα 10-15 εκατοστά στις εύκολες επιφάνειες. Μικρή χιονόστρωση παρατηρείται και στο κέντρο της πόλης.

Η κύρια σύγκλιση μετατοπίστηκε εν συνεχεία ανατολικότερα επηρεάζοντας κυρίως την Ανατολική Αττική και την ανατολική , κεντρική και νότια Εύβοια.

Έτσι, τα φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο αναμένονται παροδικές εξάρσεις των χιονοπτώσεων τις αμέσως επόμενες ώρες , τόσο στα ενδότερα της Εύβοιας όσο και στην Αττικοβοιωτία, την ανατολική Φθιώτιδα και την Μαγνησία. Μάλιστα από το απόγευμα έως και αύριο το πρωί, σε περιοχές από το ύψος της βόρειας Αττικής έως και της Μαγνησίας, κυρίως σε έναν νοητό άξονα κατά μήκος της Εθνικής οδού αλλά και ενδότερα αυτής, οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο συνεχείς και παροδικά ισχυρές.

Η αιτία για την παραπάνω εξέλιξη είναι ότι ο άξονας της σύγκλισης μετακινείται σταδιακά και πάλι βορειοδυτικότερα, ενώ παράλληλα θα επιμείνει το aegean effect snow.

Στην Αττική και την Αθήνα αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια θα είναι πιο ισχυρές. Στα νότια και νοτιοδυτικά θα παρατηρούνται μεγαλύτερα ανοίγματα και τα φαινόμενα θα έχουν κυρίως τη μορφή χιονόνερου μέσα στην ημέρα. Οι θερμοκρασιακές συνθήκες θα επιτρέψουν και πάλι χιονοπτώσεις έως και τα παράκτια του Λεκανοπεδιου από τη νύχτα έως και αύριο το πρωί. Στην ανατολική Αττική χιονόπτωση δείχνει να σημειώνεται μέχρι το ‘κύμα΄ κατά διαστήματα και μέσα στην ημέρα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες 2 νύχτες θα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από σήμερα. Το χιόνι στους δρόμους θα διατηρείται περίπου πάνω από τα 250μ , αλλά οι νυχτερινές και πρωινές εξάρσεις, όπου αυτές εκδηλώνονται, θα το ‘φρεσκάρουν΄και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τα προβλήματα στα βόρεια , βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του νομού θα συνεχιστούν και το ύψος της χιονόστρωσης θα αυξηθεί και άλλο.

Στην Εύβοια το επόμενο 48ώρο αναμένονται παροδικά ισχυρές χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές. Ισχύουν ανάλογες παρατηρήσεις με την Αττική για τη χιονόστρωση στα δυτικά και νότια παράκτια.

Φώτο : Μαρούσι, αρχείο citizenweather.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *