Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 9/2/2023

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την ανατολική και νότια Ελλάδα, ωστόσο δε θα λείψουν κι αύριο οι χιονοπτώσεις, καθώς και οι ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει πρόσκαιρα.
Στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην ανατολική – βορειοανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που ανά διαστήματα θα δίνουν χιονομπόρες έως και παραθαλάσσια τμήματα, με εξαίρεση την ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο όπου οι χιονοπτώσεις θα αφορούν υψόμετρα άνω των 200μ και θα σημειώνονται κοντά στους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρεςκαι θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.
Στα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, ανά διαστήματα πυκνότερες, με πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά της βόρειας Κρήτης και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως τα ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί στα 5-6bf στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί στα 5-6bf και στο νότιο Ιόνιο έως 7bf. Ενισχυμένοι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν και στον Πατραϊκό κόλπο αγγίζοντας τα 7bf.

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα αγγίξει στα βόρεια τους 5-6°C, στα δυτικά τους 9-10°C, ενώ στα ανατολικά και νότια τους 7-8°C.
Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά, καθώς ο υδράργυρος θα βρεθεί κάτω από το μηδέν.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώνουν, δίνοντας πρόσκαιρες μπόρες χιονιού έως και τα 200μ, κυρίως στα βόρεια κι ανατολικά του νομού, καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7°C στο κέντρο της πόλης (στα βόρεια κι ανατολικά θα είναι 3-4°C χαμηλότερη και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός, ειδικά στις περιοχές με χιονοσκεπές έδαφος).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6°C, με ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *