Προαναγγελία ισχυρής ψυχρής εισβολής με χιόνια και μέσα στην Αθήνα.

Σε προγνωστική τροχιά ισχυρού χιονιά για τα ανατολικά προσήνεμα τμήματα της χώρας, το Αιγαίο και την Τουρκία βρισκόμαστε ουσιαστικά από χθες .

Σήμερα, τα διαθέσιμα στοιχεία έχουν πρακτικά συγκλίνει σε αυτό το σενάριο για την Κυριακή και Δευτέρα, ενώ γνωρίζουμε με μεγάλη βεβαιότητα (>75%) πως όλη σχεδόν η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα χειμερινή στη χώρα μας.

Ο μέσος όρος του πιο αξιόπιστου προγνωστικού συστήματος ensemble που υπάρχει υποδεικνυεί πως την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά στην ανατολική και νότια χώρα με χιονοπτώσεις που γρήγορα θα κατέβουν στα πεδινά , συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Αθηνών.

Ακόμα μένει να ξεκαθαρίσουν λεπτομέρειες όπως η διάρκεια του χιονιά αλλά και τα υψόμετρα όπου θα υπάρξουν αξιόλογες χιονοστρώσεις, όμως ήδη έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες να μιλάμε για μια επανάληψη του σκηνικού που είδαμε είτε πέρσι είτε πρόπερσι.

Σε κάθε περίπτωση , προτείνεται να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την έλευση της κακοκαιρίας σε περιοχές όπως : Η Μαγνησία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, οι β. Κυκλάδες, η ημιορεινή Β. Κρήτη.

Νεότερα σε επόμενο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *