Πεδινός χιονιάς προ των πυλών – τα πρώτα στοιχεία για την Αθήνα.

Η φάση Α που αναφέραμε στο χθεσινό άρθρο ανάλυσης τείνει να μετατραπεί σε έναν ‘κλασικό’ χιονιά ανατολικών προσήνεμων και Αιγαίου Πελάγους την Κυριακή και την Δευτέρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συγκλίνουν πλέον σχεδόν όλα τα αξιόπιστα προγνωστικά μοντέλα , με εξαίρεση το Αμερικάνικο , το οποίο όμως θεωρούμε πως στα επόμενα τρεξίματα θα εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα.

Φυσικά, απομένει να διαφηνιστούν λεπτομέρειες όπως η ένταση και η διάρκεια των χιονοπτώσεων , καθώς και τα υψόμετρα αυτών στα νησιά μας. Διότι στην ανατολική ηπειρωτική χώρα το πιθανότερο πλέον σενάριο είναι να κατέβουν οι χιονοπτώσεις γρήγορα και σε μηδενικό υψόμετρο. Το ίδιο ισχύει και για το νομό Αττικής, ο οποίος μπαίνει στο ‘ παιχνίδι’ του χιονιά , συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Αθήνας.

Όπως είπαμε, δεν έχει κριθεί η ένταση των φαινομένων και που ακριβώς θα είναι το επίκεντρο, ωστόσο η γενική εικόνα είναι αυτή που περιγράφεται παραπάνω.

O άκρως χειμερινός καιρός θα διατηρηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και ήδη διαφαίνονται σημαντικές πιθανότητες για δεύτερο χιονιά , ο οποίος όμως θα δούμε ποιες ακριβώς περιοχές θα απασχολήσει, με το προβάδισμα να έχουν και πάλι τα ανατολικά προσήνεμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *