Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Παρασκευή…

Ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη νότια – νοτιοανατολικά αρκετά γρήγορα, θα μεταβάλει πρόσκαιρα τον καιρό σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, για την Παρασκευή, έως και νωρίς το πρωί αναμένονται νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου, καθώς και χιονοπτώσεις σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Στα βόρεια η πιθανότητα για φαινόμενα είναι μικρή.
Τοπικές βροχές ή και παροδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ο καιρός αρχικά θα είναι καλός, με λίγες νεφώσεις και ισχυρό παγετό στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα βορειοδυτικά, κεντρικά και δυτικά τμήματα κι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Αντίθετα, στην υπόλοιπη ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα αναμένεται οι νεφώσεις πρόσκαιρα να πυκνώσουν και να δώσουν ένα σύντομο πέρασμα από μπόρες βροχής στα πεδινά – παραθαλάσσια και χιονιού στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη ένταση.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι – Βορειοδυτικοί στα 5-6bf με ενίσχυση σταδιακά στα 6-7bf στα πελάγη.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα αγγίξει στα βόρεια τους 8-9°C, στα δυτικά τους 12-13°C και στα ανατολικά και νότια τους 10-12°C. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες βροχής στα πεδινά και χιονιού στα ορεινά. Γρήγορα από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές μπόρες βροχής στα πεδινά και χιονιού στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί στα 6-7bf στο Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9°C.

Και το Σάββατο αναμένεται παρόμοιο σκηνικό με την Παρασκευή, με περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων και τοπικές μπόρες βροχής στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και χιονιού στα ορεινά τμήματα, ωστόσο από την Κυριακή αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις με έμφαση τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας κι ενίσχυση των βορείων ανέμων σε επίπεδα θύελλας στα πελάγη.
Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας, για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *