Πρόγνωση Καιρού για το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη

Η επικράτηση Νοτιοδυτικών ανέμων ήδη από σήμερα, πέρα από την υγρασία, την αφρικανική σκόνη και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, θα είναι η αιτία για την επικράτηση ιδιαίτερα άστατου καιρού με επίκεντρο τη Δυτική Ελλάδα.

Για την Τετάρτη 18/1/2023 αναμένονται νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αυξημένη την σχετική υγρασία, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ανώτερη τροπόσφαιρα.
Βροχές, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο, όπου στα ορεινά τμήματα θα είναι και ισχυρές, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές δεν αποκλείονται και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα προς το μεσημέρι, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Δυτική Πίνδο σε μεγάλα υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, αγγίζοντας τα 7-8bf στα πελάγη. Αρκετά ενισχυμένοι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν και στις ηπειρωτικές περιοχές στα 6-7bf. Οι ριπές θα ξεπερνούν τοπικά, όπου το ανάγλυφο το επιτρέπει, τα 8-9bf.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, λόγω των νοτιάδων, θα αγγίξει στα βόρεια τους 14-15°C, στα δυτικά τους 12-13°C (στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο τους 15-16°C), στα κεντρικά κι ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα τους 16-17°C, ενώ τέλος στα νησιά του Αιγαίου τους 18-19°C.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις, ανά διαστήματα πυκνότερες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στα 6-7bf στον Σαρωνικό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις, ανά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανές τοπικές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6bf, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16°C.

Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσει ο καιρός και την Πέμπτη 19/1/2023, με βροχές, κατά διαστήματα, στα Δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση αρχικά την Ήπειρο.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, με έμφαση το Ιόνιο και τα Βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα η πιθανότητα να βρέξει είναι μικρή, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα όπου δεν αποκλείονται πιθανές μπόρες από το απόγευμα, όπως και στο Ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο σε μεγάλα υψόμετρα, ωστόσο από το βράδυ θα κατέβουν έως και τα 1000μ στα Βορειοδυτικά (Ήπειρος – Δυτική Μακεδονία).

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από Νότιες – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ιδιαίτερα ενισχυμένοι, αγγίζοντας τα 7-8bf σε θάλασσα και ξηρά (κυρίως ορεινές περιοχές). Οι ριπές θα ξεπερνούν τοπικά, όπου το ανάγλυφο το επιτρέπει, τα 8bf.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει στα βόρεια τους 14-15°C, στα δυτικά τους 12-13°C (στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο τους 15-16°C), στα κεντρικά κι ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα τους 16-17°C, ενώ τέλος στα νησιά του Αιγαίου τους 17-18°C.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 6-7bf, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις, ανά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15°C.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *