Η πρώτη κακοκαιρία για το 2023 είναι καθοδόν…

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσίασει ο καιρός τις επόμενες ώρες από τα Βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, ενίσχυση των ανέμων και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, για την Τρίτη αναμένονται, αρχικά, βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, από την Ήπειρο έως και την Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Βροχές θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά, βόρεια κι ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα έως και το μεσημέρι, ενώ στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα ο καιρός στην αρχή της ημέρας θα είναι καλύτερος με νεφώσεις που θα πυκνώνουν και δυνατό νοτιά.

Από το μεσημέρι κι έπειτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες, Κρήτη & Δωδεκάνησα), όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως και το τέλος της ημέρας.
Στα δυτικά ο άστατος καιρός θα επιμείνει με μπόρες και τοπικές καταιγίδες έως και το βράδυ, με έμφαση τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και το Νότιο Ιόνιο.
Στα υπόλοιπα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου μέχρι και το απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά τμήματα της Πίνδου πάνω από τα 900-1000m στα Βορειοδυτικά (Δυτική Μακεδονία & Ήπειρος), από τα 1200-1300m στα κεντρικά (Θεσσαλία & Βόρεια Στερεά) κι από τα 1300-1500m στην Πελοπόννησο.

Αθροιστική χιονόπτωση για την Τρίτη με δεδομένα από το αριθμητικό μοντέλο ICON-EU μέσα από το μοντέλο χιονόπτωσης του Weatherathens

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Νότιες – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 8-9bf στο Ιόνιο και σταδιακά και στην περιοχή του Αιγαίου. Από το μεσημέρι θα στραφούν στο Ιόνιο σε Δυτικούς – Βορειοδυτικούς στα 6-7bf, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούς σε Δυτικούς – Νοτιοδυτικούς στα 5-6bf.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα αγγίξει στα κεντρικά και βόρεια τους 13-14 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά τους 12-13 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και νότια τους 15-16 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι αρχικά στα 6-7bf στον Σαρωνικό, στρεφόμενοι μετά το πέρας των φαινομένων σε Νοτιοδυτικούς στα 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ανά διαστήματα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Νότιοι στα 4-5bf στρεφόμενοι σταδιακά σε Βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *