Σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο 10/12/2022

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο από τα δυτικά, με βροχές, καταιγίδες και σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές, αρχικά στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική – Κεντρική Μακεδονία και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνότερες, με υψηλά ποσοστά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τοπικές λασποψιχάλες ή λασποβροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα.

Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο καθώς αναμένεται να πέσει αρκετό νερό, ικανό να δημιουργήσει πλημμυρικά επεισόδια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο στα 7-8bf και στο Αιγαίο στα 6-7bf με περαιτέρω μικρή ενίσχυση το βράδυ. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και στη ξηρά, ειδικά στις ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα αγγίξει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και νότια τους 19 με 20 βαθμούς κελσίου (στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Βόρεια Κρήτη και λίγο παραπάνω).

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνότερες, σε συνδυασμό με υψηλά ποσοστά υγρασίας κι αφρικανικής σκόνης. Δεν αποκλείεται να λασποψιχαλίσει πρόσκαιρα το πρωί και το βράδυ διάσπαρτα στο νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι αρχικά ασθενείς, αλλά θα ενισχυθούν σημαντικά μέχρι το απόγευμα στα 6-7bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές το πρωί κι εκ νέου από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι στα 5-6bf στο Θερμαϊκό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *