Βροχές , καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες τη Κυριακή 11/12/2022 στη χώρα μας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδος και Αττικής .

Μεταβολή παρουσιάζει ήδη από σήμερα ο καιρός στα δυτικά τμήματα της χώρας , με βροχές και τοπικές καταιγίδες , ενώ αύριο αναμένονται ”περάσματα” καταιγίδων και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα , μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρωινές ώρες , αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο , την Ήπειρο , τη Πελοπόννησο και σταδιακά στη Θεσσαλία , στην ανατολική Στερεά , στις Κυκλάδες , στη Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάζουν τις Κυκλάδες , τη Κρήτη , τα νησιά του ανατολικού – βορειανατολικού Αιγαίου , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη , ενώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στο σύνολο της δυτικής χώρας μέχρι το απόγευμα.

Το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές ενώ καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (όπου αναμένονται έντονα και διαρκή φαινόμενα).

Οι άνεμοι από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο που θα στραφούν σε δυτικούς από το μεσημέρι με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο στα 7-8 και τοπικά 9 εώς 10 μποφόρ οι οποίοι κι εδώ θα στραφούν σε δυτικούς από το απόγευμα στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά αγγίζοντας τους 19-20 το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός , κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές ή τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικότερα τμήματα μέχρι το πρωί. Τις προμεσημβρινές – μεσημβρινές ώρες αναμένεται πέρασμα καταιγίδων τοπικά ισχυρών ωστόσο πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι ισχυροί εώς θυελλώδεις στα νοτιότερα τμήματα , από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με γρήγορη αλλά πρόσκαιρη βελτίωση. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας υπάρχει νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιάδες στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *