Κατά τόπους βροχερός ο καιρός και αύριο Παρασκευή 09/12/2022 στη χώρα μας

Συνεχίζεται ο παροδικά άστατος καιρός κυρίως στη δυτική χώρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αύριο Παρασκευή με την θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Αναλυτικότερα , μέσα στη νύχτα και μέχρι νωρίς το πρωί αναμένονται αραιές νεφώσεις στο σύνολο της χώρας που στα βορειοδυτικά της χώρας και στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι παροδικά αυξημένες και θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και στο βόρειο Ιόνιο τοπικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι και μετά τοπικές βροχές ασθενούς εώς μέτριας έντασης θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα νησιά του Αιγαίου όπως και στην Ήπειρο , τη δυτική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Στερεά ενώ τοπικές μπόρες αναμένονται και στη Θράκη.

Αργά το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια – βορειοδυτικά με βροχές , κατά κύριο λόγο ασθενούς εώς μέτριας έντασης , και πιο συγκεκριμένα σε κεντροβόρειο Ιόνιο , Ήπειρο , δυτική Στερεά , βορειοδυτική Θεσσαλία , στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης , ενώ παροδικές μπόρες θα εκδηλώνονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που στα πελάγη θα ενισχυθούν από το μεσημέρι και θα φτάνουν τα 5-6 και στο νότιο Αιγαίο τα 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο , θα φτάσει τους 16-17 στη βόρεια χώρα , τους 18-20 στα δυτικά και κεντρικά ενώ στο κεντρονότιο Αιγαίο τους 20-22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι νοτιάδες στα 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 εώς 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες , ενώ από το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές , ασθενούς εώς μέτριας έντασης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *