Σταδιακή βελτίωση του καιρού αύριο Παρασκευή 02/12/2022 – Αναλυτική πρόγνωση

Εμφανώς πιο περιορισμένα είναι τα φαινόμενα σήμερα Πέμπτη στη χώρα μας , ενώ από αύριο αναμένεται περαιτέρω βελτίωση με πρόσκαιρα τοπικά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα , για αύριο Παρασκευή , μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη , στις Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές ή μπόρες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες , στη Στερεά , στην Εύβοια , στη Πελοπόννησο και στην ανατολική Θεσσαλία.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Το βράδυ αναμένεται νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ίσως εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές σε ανατολική Πελοπόννησο , ανατολική Θεσσαλία και στα νοτιότερα της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες στο Ιόνιο και θα αγγίζουν τα 3-4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί αγγίζοντας τους 16-18 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει το ξημέρωμα και αργά το βράδυ τοπικά. Οι άνεμοι ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία από 11 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται παροδικά νεφελώδης καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως το μεσημέρι. Αργά το βράδυ ενδέχεται να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 10 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *