Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας – τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα

Με αρκετά βροχερό σκηνικό αναμένεται να μπει ο Δεκέμβριος στη χώρα μας εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού «Ariel» που ήδη επηρεάζει αρκετές περιοχές με βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, για την Πέμπτη 1/12/2022 αναμένεται έως και τις προμεσημβρινές ώρες κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας με νεφώσεις που θα δίνουν βροχές, κατά τόπους ισχυρές. Καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα νησιά του νοτίου Ιονίου, στα περισσότερα τμήματα της Πελοποννήσου, στην ανατολική Στερεά, στη νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, στο βόρειο Ιόνιο, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλα υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας.

Προσοχή χρειάζεται αυτές τις ώρες σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας, των Σποράδων και της Χαλκιδικής, καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στα δυτική, κεντρική και νότια χώρα, με εξαίρεση το νότιο Ιόνιο και τη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλώνονται μπόρες ή και καταιγίδες έως το απόγευμα.
Μικρότερη η πιθανότητα για τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας, αναμένεται έως και το απόγευμα στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ ο κύριος όγκος των φαινομένων έως και το βράδυ θα εντοπίζεται στη βόρεια (Μακεδονία και Θράκη) κι ανατολική νησιωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δυτικοί – Νοτιοδυτικοί στα 5-6bf, ενώ στο Αιγαίο αρχικά Νότιοι – Νοτιοανατολικοί στα 6-7bf και στο βόρειο Αιγαίο έως 8bf, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν κατά 1-2bf.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα αγγίξει στα δυτικά, κεντρικά και νότια τους 17-18 βαθμούς κελσίου, ενώ στη βόρεια κι ανατολική χώρα με τα περισσότερα φαινόμενα τους 12-14 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Έως και τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές (κυρίως κοντά στις παραθαλάσσιες περιοχές). Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν εκ νέου διάσπαρτες μπόρες έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Νοτιοανατολικοί στις 6-7bf, με στροφή σε Νοτιοδυτικούς στα 5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές έως και το απόγευμα. Στον Θερμαϊκό και γύρω από αυτόν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί στα 6-7bf με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *