Τοπικές καταιγίδες τη Παρασκευή 18/11/2022 στη χώρα μας – Αναλυτική πρόγνωση

Παραμένει ο τοπικά άστατος καιρός και αύριο Παρασκευή με έμφαση τα δυτικά της χώρας , όπως και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικότερα , μέσα στη νύχτα αναμένεται επιδείνωση του καιρού στο κεντρονότιο Ιόνιο , την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο , τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται και στα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης.

Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στις προαναφερθείσες περιοχές , ενώ παράλληλα θα ενταθούν στο ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν και τμήματα των Κυκλάδων.

Από το μεσημέρι και μετά καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο , στην Ήπειρο , στη δυτική Στερεά όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στα Δωδεκάνησα με έμφαση τα ανατολικά τμήματα και κυρίως στη Ρόδο. Ηπιότερα φαινόμενα αναμένονται σε κεντρονότιο Ιόνιο και Πελοπόννησο.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επιμείνουν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο , ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν με λίγες τοπικές καταιγίδες να παραμένουν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5-7 μποφόρ στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο , αγγίζοντας τους 22-23 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εώς 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 εώς 23 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *