Ο καιρός την Πέμπτη 17/11/2022

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος στα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με διάσπαρτες μπόρες σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά και ΒΔ Πελοπόννησο, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου, που πιθανόν θα είναι ισχυρές.
Στην Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές λίγο πριν το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, ενώ αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία, περιορίζοντας την ορατότητα στα ηπειρωτικά.

Τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί στα δυτικά με διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες, ενώ στα βόρεια από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.
Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες αναμένονται και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, με τοπικές βροχές σύντομου χαρακτήρα. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες.

Από το βράδυ φαίνεται πως ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα βόρεια, κεντρικά, νότια κι ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στα δυτικά ο άστατος καιρός θα επιμείνει με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, τη βορειοδυτική – δυτική – νότια Πελοπόννησο και πιθανόν τη Δυτική Κρήτη.
Βροχές και πιθανόν έντονες καταιγίδες θα σημειωθούν και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος), καθώς και στο κεντρικό (βόρεια των κυκλάδων) και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηρίοτητα και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ στα 5-6bf στο Ιόνιο, με εξασθένηση το βράδυ, και Ν-ΝΔ στα 5-6bf στην περιοχή του Αιγαίου, πρόσκαιρα έως 7bf στο κεντρικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 17-19°C, ενώ στα ανατολικά και νότια τους 19-22°C.

Ν.Αττικής: Αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις κι αυξημένη υγρασία. Προς το απόγευμα οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές (με την μορφή μπόρας), με έμφαση τα δυτικά – βορειοδυτικά του νομού. Μικρή, αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για παροδική καταιγίδα στα νότια θαλάσσια τμήματα το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ στα 4-5bf στον Σαρωνικό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21°C.

Ν.Θεσσαλονίκης: Αρχικά αναμένονται νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα, ενώ πριν το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Βελτίωση αναμένεται το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 2-3bf, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *