Ανοιξιάτικος καιρός στην χώρα μας. Πρόγνωση καιρού για 14/11/2022.

Η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές στην χώρα μας.

Εξαίρεση αποτελούν τα ηπειρωτικά τμήματα ,τα νησιά του Αιγαίου και η Εύβοια/Βοιωτία όπου θα επικρατήσουν συννεφιές κατά περιόδους αυξημένες, ενώ στα ηπειρωτικά (στους ορεινούς όγκους) και στην Κρήτη/Εύβοια (και πάλι στα βουνά), θα έχουμε λίγα φαινόμενα με την μορφή ασθενών βροχών.

Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν θα αλλάξει τόσο το σκηνικό του καιρού σε αυτές τις περιοχές.

Οι συννεφιές θα παραμείνουν σχεδόν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως να δίνουν κάποια φαινόμενα εκτός από τους ορεινούς όγκους.

Οι ανεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις τοπικά πάνω από 5-6 μποφόρ κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική για αύριο Δευτέρα 14/11/2022 αναμένεται γενικά καλός καιρός, καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.


Τοπικές συννεφιές θα απασχολήσουν περιοχές περιμετρικά του λεκανοπεδιου Αθηνών, κυρίως τους ορεινούς όγκους (Πάρνηθα/Κιθαιρώνα/Πεντέλη/Υμηττό), ενώ κατά περιόδους μέσα στην ημέρα θα πυκνώνουν χωρίς κάποιο φαινόμενο.
Το μεσημέρι θα έχουμε πρόσκαιρες συννεφιές και σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριας έντασης, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολυ τοπικό επίπεδο τους 20 βαθμούς κελσίου (κυρίως στα νότια του νομού και του λεκανοπεδιου), ενώ κατά τις ώρες που επικρατεί συννεφιά η θερμοκρασία θα σημειώνει πρόσκαιρη πτώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *