Σταδιακή βελτίωση του καιρού – Πρόγνωση καιρού Κυριακής 13/11/2022

Μετά τη πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το τελευταίο 24ωρο , βελτίωση αναμένεται από αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα να εντοπίζονται αποκλειστικά σε κάποια τμήματα της δυτικής χώρας.

Αναλυτικότερα , για αύριο Κυριακή , νεφελώδης καιρός αναμένεται να επικρατεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μεγάλο κομμάτι της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο και τη κεντροβόρεια χώρα , με τοπικές βροχές ασθενούς εώς και μέτριας έντασης στο Ιόνιο , την Ήπειρο , τη δυτική Μακεδονία , την ανατολική Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται και θα περιοριστούν στο Ιόνιο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της Εύβοιας , όπως και σε τμήματα του Ιονίου.

Ενδεχόμενο για τοπικές καταιγίδες υπάρχει τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί περαιτέρω.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειανατολικοί στα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο νοτιάδες στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει ανεπαίσθητα , αγγίζοντας τους 19-20 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι βοριάδες στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 εώς 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται παροδικά νεφελώδης καιρός μέχρι το μεσημέρι ενώ μετέπειτα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 9 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *