Πρόγνωση καιρού Σάββατο 12/11/2022

Ατμοσφαιρική διαταραχή κινούμενη από τα βορειοανατολικά προς τα δυτικά – νοτιοδυτικά θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το νέο εικοσιτετράωρο, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές, ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ βροχές θα εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Μάλιστα στο βορειοδυτικό Αιγαίο, την βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία (Πήλιο) θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ σε τοπικό επίπεδο αναμένονται αρκετά χιλιοστά βροχόπτωσης.

Απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βόρεια και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ φαίνεται πως θα συνεχίσουν στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα.
Παράλληλα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, με έμφαση τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανοιχτά του Ιονίου.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και στα νοτιοανατολικά τμήματα, ωστόσο βροχές (ποτιστικής έντασης) θα απασχολήσουν τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην περιοχή του Ιονίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1600-1800μ.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια νησιωτική χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα κι ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΒΑ στα 6-7bf (στον Πατραϊκό πρόσκαιρα και 8bf), ενώ στο Αιγαίο Β-ΒΑ στα 6-7bf και στο βόρειο Αιγαίο έως 8bf τις πρωινές ώρες.
Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν επίσης και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Αγρίνιο, Πάτρα) με αποτέλεσμα τα φαινόμενα (βροχές) να είναι λιγότερα και πιο ασθενή έως το απόγευμα.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα αγγίξει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 14-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και νότια τους 16-17 βαθμούς Κελσίου (στα Δωδεκάνησα τους 19-20 βαθμούς κελσίου).

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια του νόμου τις πρωινές ώρες και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται γρήγορη βελτιώση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι ισχυροί στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *