Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού – Πρόγνωση καιρού Παρασκευή 11/11/2022

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας , ωστόσο δεν αναμένεται κάτι έντονο από πλευράς φαινομένων.

Αναλυτικότερα , για αύριο Παρασκευή , η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις που στα δυτικά , κενρικά και βόρεια της χώρας θα είναι τοπικά πυκνότερες.

Από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα και μετά , μεταβολή αναμένεται από τα βόρεια της χώρας με βροχές αρχικά σε Μακεδονία και Θράκη και σταδιακά μέχρι το βράδυ στη Θεσσαλία , στις Σποράδες (όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες) , όπως και σε κεντρική – ανατολική Στερεά και τη κεντροβόρεια Εύβοια.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο , αγγίζοντας τα 5-6 μποφόρ από το απόγευμα και μετά , ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά , αγγίζοντας τους 20-22 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4 και στα ανατολικά εώς 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 εώς 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται νεφελώδης καιρός από την αρχή της ημέρας ενώ βροχές ασθενούς εώς μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν από το απόγευμα και μετά με έμφαση τα ανατολικότερα του νομού. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *