Πρόγνωση καιρού Σάββατο 08/10/2022

Εξασθενούν σταδιακά από αύριο οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Εξαίρεση θα αποτελούν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα όπου οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ανατολικοί στα 3-4bf, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Δυτικούς στα 4-5bf, ενώ στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα αγγίζει τα 5-6bf  και στα νότια έως 7-8bf, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1-2bf από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει στα δυτικά και βόρεια τους 25-26°C, ενώ στην ανατολική και νότια χώρα τους 24-25°C, με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου όπου λόγω των βορείων ανέμων δε θα ξεπεράσει τους 22-23°C.
Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι αισθητή, ενώ κρύο θα κάνει στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα 5-6bf, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26°C στο κέντρο της πόλης (στα βόρεια κι ανατολικά θα είναι 3-4°C χαμηλότερη).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 3-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *