Πρόγνωση του καιρού – Πέμπτη 22/9/2022

Παραμένει το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού και το νέο εικοσιτετράωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με έντονη ψύχρα και τοπικές βροχές.

Πιο αναλυτικά, για την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Στην υπόλοιπη κεντρική κι ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (από τη Χαλκιδική και νοτιότερα), τις Κυκλάδες και την Κρήτη οι νεφώσεις θα είναι ανά διαστήματα πυκνές και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Στο βορειοδυτικό Αιγαίο είναι πιθανό να σημειωθούν και παροδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Β-ΒΔ στα 5-6bf και στο Καρπάθιο έως 7bf, ενώ στο Ιόνιο ΒΔ στα 4-5bf.

Η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα πέσει αρκετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κάνοντας αισθητή τη ψύχρα, με έμφαση τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες πεδινές – παραθαλάσσιες περιοχές τους 22-24°C, ενώ στα ορεινά τους 16-18°C.

ΑΤΤΙΚΗ: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες και βελτίωση στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέου Β-ΒΑ στα 4-5bf και στα ανατολικά έως 6bf, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 23°C (στα βόρεια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν B-ΒΔ στα 4-5bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *