Πανελλαδική Πρόγνωση Καιρού – Παρασκευή 23/09/2022

Παραμένουν οι φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα και αύριο Παρασκευή , με αρκετή ψύχρα και τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Αναλυτικότερα , για αύριο Παρασκευή , μέσα στο ξημέρωμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στο κεντρονότιο Ιόνιο όπως και στο βόρειο Αιγαίο , ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη κεντρονότια χώρα.

Μέχρι το μεσημέρι , αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές , κυρίως σε περιοχές πλησίον των ορεινών όγκων , στη Πελοπόννησο , στη Στερεά , στην Εύβοια , στη Θεσσαλία , στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο , ενώ μπόρες ή τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Χαλκιδική και στα ορεινότερα τμήματα της Θράκης.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στο σύνολο της χώρας , με κάποιες νεφώσεις να παραμένουν σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο και από βόρειες – βορειανατολικές διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά , αφού δε θα ξεπεράσει τους 20-23 στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται να συνεχιστεί το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βόρεια του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειανατολικοί που στα ανατολικά θα αγγίζουν τα 3-4 μποφόρ , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιόλουστος καιρός και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που ίσως δώσουν λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικότερα και ορεινότερα τμήματα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *