Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την Τετάρτη 21/09/2022

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, με βροχές κυρίως στην ανατολική χώρα, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα της Τετάρτης περιμένουμε παροδικές, τοπικές ασθενείς βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στον άξονα Κεντρικής Μακεδονίας και Μαγνησίας/Σποράδων, καθώς και στα ανατολικότερα τμήματα της Πελοποννήσου (πιθανόν και σε συνορεύοντα τμήματα της Δυτικής Αττικής) και στο Μυρτώο Πέλαγος.

Το πρωί τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα ενταθούν, ενώ το μεσημέρι θα επεκταθούν σε περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, επηρεάζοντας επίσης περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, την ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, και τα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Τοπικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Η κατανομή των φαινομένων το μεσημέρι της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Το απόγευμα και το βράδυ βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιορίζονται στο Βόρειο Αιγαίο, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική, την Εύβοια, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά νεφελώδη καιρό με τοπικές βροχές κυρίως στα Δυτικά και τα Βόρεια του Νομού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι πρώτες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον Όλυμπο και σε ορισμένες κορυφές στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *