Μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές καταιγίδες – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 05/09/2022

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και βόρειας χώρας από απόψε και κυρίως μέσα στο ξημέρωμα της αυριανής ημέρας , με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Παράλληλα , σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα , για αύριο Δευτέρα , καταιγίδες θα εκδηλώνονται ήδη από την αρχή της ημέρας στη Μακεδονία , στη Θεσσαλία και τοπικά στο κεντροβόρειο Ιόνιο. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , οι καταιγίδες θα έχουν επηρεάσει τη κεντρική και ανατολική Στερεά , την κεντρική και βόρεια Εύβοια , όπως και τα δυτικά τμήματα των Σποράδων. Πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές βροχές ενδέχεται να επηρεάσει και τα νησιά του κεντρονότιου Ιονίου νωρίς το πρωί.

*Προσοχή πρέπει να δοθεί σε κεντρική Μακεδονία και ανατολική Θεσσαλία όπου αναμένεται να πέσει τοπικά μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα*

Κατά τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες , πρόσκαιρες καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Πελοπόννησο (με έμφαση τα κεντρικά και νότια τμήματα αυτής) , ενώ τοπικές βροχές ασθενούς εώς μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας που γρήγορα θα σταματήσουν.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα , με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση , αφού δε θα ξεπεράσει τους 28-29 στα περισσότερα ηπειρωτικά και τους βοριάδες να πνέουν στο Αιγαίο στα 5-7 και τοπικά στα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *