Πρόγνωση του καιρού – Σάββατο & Κυριακή 3-4/9/2022

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σχεδόν σε όλη τη χώρα, με αρκετά λιγότερη αστάθεια. Ωστόσο, την Κυριακή το βράδυ ο καιρός θα χαλάσει από τα βόρεια – βορειοδυτικά.

Για το Σάββατο 3/9/2022 ο καιρός αναμένεται αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα είναι πυκνότερες στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια, με μικρή πιθανότητα για μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα για παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της ανατολικής και βορειοανατολικής χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών του ΒΑ Αιγαίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ, στα 3-4bf στο Ιόνιο και στα 5-6bf στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 31-33°C, ενώ στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές τους 28-29°C.

Αττική: Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά (Πάρνηθα, Πεντέλη) και τα προσκείμενα προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 3-4bf στον Σαρωνικό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33°C.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ στα 4-5bf στο Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31°C.  

Για την Κυριακή 4/9/2022, αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας με μικρή πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Αργά το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού, από τα βόρεια, κι έτσι αρχικά στην Μακεδονία και το ξημέρωμα της Δευτέρας στη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες θα επικρατήσει κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα έχουν την μορφή μπουρινιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ στα 4-5bf στα πελάγη, με ενίσχυση από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 32-33°C, ενώ στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές τους 29-30°C, ωστόσο από το βράδυ θα υπάρξει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Αττική: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ στα 3-4bf στον Σαρωνικό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33°C.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες από το απόγευμα. Αργά το βράδυ αναμένεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ στα 3-4bf στο Θερμαϊκό, με ενίσχυση το βράδυ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31°C. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *