Πρόγνωση του καιρού – Σάββατο & Κυριακή 26-27/8/2022

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο και πάλι δε θα λείψει η αστάθεια, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Για το Σάββατο 27/08/2022 ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, με μικρή πιθανότητα για μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.
Γρήγορα, όμως, τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει αστάθεια στις ηπειρωτικές περιοχές κι έτσι στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πιθανόν και της Κρήτης) οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες πεδινές, παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές ο καιρός θα διατηρηθεί καλός, ενώ το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σε όλη την επικράτεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ, εξασθενημένοι, στα 3-4bf και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 30-32°C, ενώ στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές τους 28-29°C.

Αττική: Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας με  πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές, ενώ στον Σαρωνικό θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31°C.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ στα 3-4bf στο Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31°C.  

Για την Κυριακή 28/08/2022, αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια. Τις θερμές ώρες της ημέρας αστάθεια θα επικρατήσει και πάλι στα ηπειρωτικά, με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βελτιωμένος θα παραμείνει ο καιρός στα υπόλοιπα πεδινά, παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ στα 4-5bf στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 32-33°C, ενώ στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές τους 29-30°C.

Αττική: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 3-4bf στον Σαρωνικό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33°C.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ στα 3-4bf στο Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32°C. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *