Πανελλαδική πρόγνωση καιρού – Παρασκευή 26/08/2022

Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία που επηρέασε τη χώρα μας αύριο Παρασκευή, ωστόσο και πάλι δε θα λείψουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες, με τη μόνη διαφορά ότι τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, η Παρασκευή θα κυλήσει έως και τις προμεσημβρινές ώρες με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση θα αποτελούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι Σποράδες, η Εύβοια και οι  Κυκλάδες όπου οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες και είναι αρκετά πιθανό να δώσουν διάσπαρτες μπόρες ή πρόσκαιρες καταιγίδες.
Τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες ο καιρός θα καταστεί εκ νέου άστατος στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Κρήτης, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και στην Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα κι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ στα 3-4bf στα πελάγη, ενώ κατά τη διάρκεια των καταιγίδων στις περιοχές όπου προαναφέρθηκαν θα ενισχύονται πρόσκαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 30°C, στα δυτικά από 19 έως 31°C και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές από 20 έως 28-29°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *