Πανελλαδική πρόγνωση καιρού – Πέμπτη 25/8/2022

Για την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει ιδιαίτερα άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά σε παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας και στην συνέχεια στον ηπειρωτικό κορμό.

Πιο αναλυτικά, από το ξημέρωμα έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, στις νοτιότερες περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Στερεά και στις Βόρειες Κυκλάδες ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις που θα δίνουν βροχές και καταιγίδες ανά διαστήματα. Πιο επίμονα θα είναι τα φαινόμενα στη Χαλκιδική και σε περιοχές γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο, τις Σποράδες, την Μαγνησία και την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, όπου χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν αποκλείονται πλημμυρικά επεισόδια σε τοπικό επίπεδο.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος, αρχικά, με διάσπαρτες νεφώσεις, και μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα νησιά του νοτίου Ιονίου.
Από τις μεσημβρινές ώρες έως και το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις παραπάνω περιοχές, ενώ στην ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο εσωτερικό της Κρήτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Από διάσπαρτες μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες είναι πιθανόν να επηρεαστούν και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς και του Ιονίου.
Tο βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου από Δ-ΒΔ διευθύνσεις στα 3-4bf και τοπικά 5bf στα Δωδεκάνησα.
Ωστόσο, προσοχή χρειάζεται κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, καθώς μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά, αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 7-8bf πρόσκαιρα.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 29-31°C και στα νησιωτικά τμήματα τους 27-28°C, με αρκετά αυξημένη την σχετική υγρασία και κατά συνέπεια και τη δυσφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *