Πρόγνωση καιρού Ελλάδος & Αττικής για αύριο Σάββατο 13/08/2022.

Η αστάθεια θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας το επόμενο διήμερο με πολύ πιθανά τοπικά προβλήματα. Η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί συγκριτικά λιγότερο.

Αύριο Σάββατο 13/8/2022 αναμένεται να ξεκινήσει με αίθριο καιρό στην Αττική , που γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το μεσημέρι θα έχουμε παροδικά φαινόμενα με την μορφή σύντομων ομβρων βροχής, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για σποραδική και τοπική καταιγίδα κυρίως στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική. Μέχρι και το απόγευμα ο καιρός θα έχει ανοίξει και μέχρι την αλλαγή της ημέρας δεν θα παρουσιάσει κάποια αλλαγή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή τοπικά θα φτάσει και τους 31-33 βαθμούς κελσίου.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αναμένουμε ισχυρά έως πολύ ισχυρά φαινόμενα τα οποία ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόβληματα. Στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας (συμπεριλαμβάνεται και η Πελοπόννησος) αναμένουμε ισχυρές καταιγίδες ήδη από νωρίς το μεσημέρι που θα επεκτείνονται ανατολικότερα – βορειοανατολικοτερα επηρεάζοντας και τις γειτονικές περιοχές. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην Μακεδονία, κυρίως στον νομό Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να έχουμε σφοδρή μεταβολή του καιρού με ισχυρότατες καταιγίδες ήδη από νωρίς το μεσημέρι, και αυτές θα επιμείνουν μέχρι και το απόγευμα. Στην Θεσσαλία αναμένεται περίπου η ίδια κατάσταση, δηλαδή ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες μέσα στο μεσημέρι. Μέχρι και το απόγευμα βράδυ σε περιοχές της κεντρικής χώρας θα έχουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις, ενώ προς την ενδοχώρα θα επικρατήσουν μεταβλητοί άνεμοι πολύ ασθενούς έντασης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 28-31 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *