Επιδείνωση του καιρού αύριο Παρασκευή 12/08/2022 στη χώρα – Άστατος ο καιρός το επόμενο τριήμερο

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας το ερχόμενο τριήμερο, με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικότερα για αύριο Παρασκευή,τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλώνονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και ενδεχομένως στις Σποράδες και ανατολικά τμήματα της Εύβοιας.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι,νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές,συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους.Πιο συγκεκριμένα,καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, θα εκδηλωθούν σε όλο το εσωτερικό της Πελοποννήσου,σε δυτική και κεντρική Στερεά,στο σύνολο της Θεσσαλίας,στην Ήπειρο και στο σύνολο της Μακεδονίας.Τοπικές μπόρες ή καταιγίδες αναμένονται και στα νησιά του Ιονίου κυρίως τις απογευματινές ώρες.

*Προσοχή πρέπει να δοθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας μετά το μεσημέρι,ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται και σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους σε Ήπειρο,Θεσσαλία και δυτική Στερεά.

Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές,ενώ κάποιες τοπικές μπόρες ή καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε δυτική Στερεά,βορειοδυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του κεντρονότιου Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-34 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι,ενώ το μελτέμι θα συνεχίσει να πνέει στο Αιγαίο στα 4-6 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεχιστεί ο άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.Πιο εκτεταμένα φαινόμενα αναμένονται τη Κυριακή όπου θα επηρεαστεί μεγαλύτερο μέρος της χώρας από βροχές και καταιγίδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *