Κακοκαιρία με τοπικά έντονα φαινόμενα αύριο Κυριακή 14/08/2022 στη χώρα.

Εντείνεται η αστάθεια αύριο Κυριακή στη χώρα μας , με βροχές και καταιγίδες , που σε αρκετές περιοχές θα έχουν και έντονο χαράκτηρα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ηπειρωτικά τμήματα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Αναλυτικότερα , ήδη κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά τμήματα τις χώρας με βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο , την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά , ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε δυτική και κεντρική Μακεδονία , όπως και στα βορειανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , θα έχει επηρεαστεί και το κεντρονότιο Ιόνιο με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές , ενώ τοπικές καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στη Θεσσαλία , την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και τη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά , τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν στα περισσότερα τμήματα της Μακεδονίας με έμφαση τη κεντρική και ανατολική.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες , ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στο Ιόνιο με διάσπαρτες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν , ενώ οι τοπικά έντονες καταιγίδες θα επιμείνουν σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Παράλληλα , καταιγίδες θα αναπτυχθούν στη Πελοπόννησο (με έμφαση τα ηπειρωτικότερα τμήματα) , σε κεντρική και ανατολική Στερεά και σε τμήματα της Εύβοιας.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται στα περισσότερα ηπειρωτικά από τις πρώτες βραδινές ώρες , με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες να επιμένουν στο ανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας , ενώ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική Στερεά , την Εύβοια και τις Σποράδες (όπου αναμένονται ισχυρά και διαρκή κατά τόπους φαινόμενα). Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας , τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το βόρειο Αιγαίο , τμήματα της Χαλκιδικής και της Θράκης.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην Αττική μετά το μεσημέρι και κυρίως όσο βαδίζουμε προς τις πρώτες βραδινές ώρες , με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση , αφού δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30-32 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς στις περισσότερες περιοχές , ενώ ενίσχυση θα παρουσιάσουν από το απόγευμα στα πελάγη , πνέοντας στα 5-6 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *