Μεγάλης έντασης & διάρκειας καταιγίδες στη κεντρική Μακεδονία τις επόμενες ώρες – πρόγνωση Θεσσαλονίκης

Καταιγίδες αναπτύσσονται ήδη στο Θερμαικό και την Χαλκιδική , ως απόρροια της αυξημένης αστάθειας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή . Καθώς πλησιάζει η ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά, η ατμοσφαιρική στήλη εμπλουτίζεται με μεγάλα ποσά υγρασίας , ενώ η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας – έστω και έμεσα λόγω της παρουσίας συννεφιάς – εντείνει περαιτέρω την αστάθεια.

Τις επόμενες ώρες λοιπόν, από τα δυτικά προς τα ανατολικά στην κεντρική Μακεδονία, οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν και να γενικευτούν. Αργά το απόγευμα και το βράδυ, αλλά και το ξημέρωμα του Σαββάτου, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με διάρκεια, ιδιαίτερα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής , Ημαθίας, Πιερίας και Σερρών. Οι εντονότερες καταιγίδες θα εντοπίζονται περιμετρικά αλλά και μέσα στον Θερμαικό κόλπο.

Στη Θεσσαλονίκη, ήδη ο καιρός έχει καταστεί άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ το χρονικό διάστημα από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, αναμένεται να είναι αρκετά επικίνδυνο για το νομό. Οι καταιγίδες θα αποκτήσουν μεγάλη ένταση και διάρκεια , δίνοντας παροδικά ραγδαία βροχόπτωση, υψηλή ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλάζι , ενώ δεν θα λείψουν οι ισχυρές ριπές ανέμων. Σημαντική πιθανότητα ανάπτυξης υδροστροβίλων υπάρχει μέσα στο Θερμαικό κόλπο. ΄Βαδίζοντας’ προς το πρωινό του Σαββάτου, η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση , περιορίζοντας σταδιακά την αστάθεια , με τις βροχές να αποκτούν πλέον πιο ποτιστικό χαρακτήρα.

Συνίσταται:

  • Αποφυγή κάθε θαλάσσιας δραστηριότητας
  • Αποφυγή αγροτικών δραστηριοτήτων
  • Παραμονή σε κλειστό χώρο όταν εκδηλώνονται κεραυνοί μεγάλης συχνότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *