Συνεχίζεται η κακοκαιρία και αύριο 09/07/22 στη χώρα μας με τοπικά έντονα φαινόμενα

Χάρτης σημαντικότητας φαινομένων – Σάββατο

Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού και αύριο Σάββατο σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας με τοπικά έντονα φαινόμενα. Παράλληλα, αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στο σύνολο της χωράς σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες,όπου είχαμε αισθητή άνοδο αυτής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο σύνολο της Μακεδονίας (με έμφαση τη κεντρική και ανατολική),στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης,στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας,σε κεντρική και ανατολική Στερεά,στην Εύβοια (και κυρίως στο κεντροβόρειο κομμάτι αυτής) και στις Σποράδες. Πιο διάσπαρτα τοπικά φαινόμενα αναμένονται και σε τμήματα της Πελοποννήσου,του Ιονίου,όπως και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες,τα εντονότερα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας,σε κεντροβόρεια Εύβοια και Σποράδες,όπου θα έχουν και διάρκεια. Παράλληλα,μπόρες ή διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Πιο συγκεκριμένα,τις θερμές ώρες της ημέρας, μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, όπως και σε κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται και στη Θράκη με έμφαση τα ανατολικότερα τμήματα, μέσα στο μεσημέρι και μέχρι νωρίς το απόγευμα. Μπόρες ή τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Εύβοια και στις Σποράδες,αναμένεται να συνεχιστούν βροχές μέτριας έντασης. Λίγες τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και των βόρειων Κυκλάδων.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 7-8 μποφόρ στο Ιόνι,ο ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση,δε θα ξεπεράσει τους 25-27 βαθμούς στα περισσότερα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τμήματα δυτικότερα της Πίνδου όπου θα αγγίξει τους 28-30 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *