Επιδείνωση του καιρού τη Παρασκευή 08/07/22 στη χώρα με βροχές και καταιγίδες

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο Παρασκευή, με εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες κυρίως στη κεντροβόρεια χώρα. Τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Πιο αναλυτικά,μέχρι νωρίς το πρωί αναμένεται καλός καιρός στο σύνολο της χώρας και μόνο στα παράλια της Μαγνησίας και στη κεντρική Στερεά, ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Μέσα στο πρωί και όσο βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες,αναμένεται σταδιακά,η έλευση της διαταραχής από τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και γρήγορα και στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. Αναλυτικότερα, καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο κεντροβόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και γρήγορα στη Πελοπόννησο και στο σύνολο της Μακεδονίας.Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Μετά το μεσημέρι,τα φαινόμενα θα επιμείνουν στο σύνολο της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, όπου αναμένεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα, ενώ άστατος θα παραμείνει ο καιρός στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, με διάσπαρτες καταιγίδες. Τοπικές μπόρες και καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην ανατολική Στερεά , την Εύβοια( δυτική / βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τις βραδινές ώρες η διαταραχή θα κινηθεί ανατολικότερα και τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται σε κεντρική και βορειανατολική Στερεά, στη βόρεια -κεντροβόρεια Εύβοια, στο σύνολο της Θεσσαλίας, στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία (όπου τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα και διάρκεια), ενώ καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στα δυτικά τμήματα της Θράκης. Σύντομο πέρασμα καταιγίδων θα έχει και η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.

Οι άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις εώς 4 μποφόρ στο Αιγαίο με εξαίρεση το νοτιανατολικό Αιγαίο που θα αγγίζουν τα 5-6 τοπικά. Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-30 βαθμούς στα περισσότερα ηπειρωτικά,με εξαίρεση τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει πρόσκαιρα τους 34-35 βαθμούς κελσίου.

Δείξτε μεγάλη προσοχή στην ένταση των φαινομένων, ειδικά στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Σερρών ,Κιλκίς, Λαρίσης, Μαγνησίας, Κοζάνης, Φθιώτιδας & Εύβοιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *