Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 6-7/07/2022

Βελτιωμένος καιρός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας,με την θερμοκρασία σε ανοδική πορεία και κάποιες τοπικές καταιγίδες κυρίως στη βόρεια χώρα,τις απογευματινές ώρες. Παρόμοια κατάσταση αναμένεται σήμερα και αύριο,ωστόσο οι καταιγίδες στα βόρεια φαίνεται πως θα είναι ισχυρότερες.

Αναλυτικότερα,για σήμερα Τετάρτη αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο,τις απογευματινές ώρες, αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές σε Μακεδονία και Θεσσαλία.Τα εντονότερα φαινόμενα φαίνεται να εκδηλώνονται σε δυτική και ανατολική Μακεδονία,στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης,όπως και στη βόρεια Θεσσαλία.Πιο τοπικές θα είναι οι καταιγίδες στην υπόλοιπη Θεσσαλία και τη Θράκη,όπως και στον ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου και της Πελοποννήσου,με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται πλησίον των ορεινών όγκων και θα είναι μικρότερης διάρκειας και έντασης.

Οι άνεμοι εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές ενώ στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις εώς 4 μποφόρ στο Ιόνιο και εώς 5-6 μποφόρ σε κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει τους 33-35 στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 37 τοπικά στη δυτική Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα κυλήσει ηλιόλουστη μέχρι και το μεσημέρι,όπου αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες που ενδεχομένως να είναι τοπικά ισχυρές.Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στους 33-34 βαθμούς το μεσημέρι.

Τη Πέμπτη συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.Από το ξημέρωμα μέχρι και νωρίς το πρωί,ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες σε Σποράδες και κεντροβόρεια Εύβοια, ωστόσο αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν και πάλι νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας,στον ορεινό κορμό της Πίνδου και της Πελοποννήσου, όπως και σε τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία παραμένει αμετάβλητη ενώ οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις εώς 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και εώς 5-6 μποφόρ στο κεντρονότιο Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *