Πέρασμα καταιγίδων τις επόμενες ώρες: Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 29/06/2022

Η μέρα στις περισσότερες περιοχές θα ξεκινήσει με ξάστερο ουρανό. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα του κεντροδυτικού Αιγαίου στην χώρα μας. Εκεί θα έχουμε πέρασμα βροχών και καταιγίδων κατά τόπους ισχυρό.

Από νωρίς το πρωί έως και το βράδυ της Τετάρτης τα όποια φαινόμενα υπήρξαν από το ξημέρωμα θα εξασθενήσουν.
Όλη η υπόλοιπη μέρα θα κυλήσει για σχεδόν ολόκληρη την χώρα με ηλιόλουστο καιρό, εκτός απο τα ηπειρωτικά τμήματα και την βορειοανατολική Ελλάδα όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες έχουν λίγες πιθανότητες να δώσουν παροδικά φαινόμενα με την μορφή όμβρου κυρίως.
Στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της Πελ/σου οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα σε εκείνα τα μέρη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ στα ηπειρωτικά μεταβλητές διευθύνσεις ασθενούς έντασης.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται πέρασμα βροχών και καταιγίδας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (02:00-06:00) στα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά του Νομού. Το λεκανοπέδιο δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα παρά μόνο το βόρειο/βορειοανατολικό του τμήμα με πέρασμα παροδικής βροχής.
Την υπόλοιπη μέρα δεν αναμένεται κάτι από πλευράς φαινομένων.
Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ασθενείς από βόρειες κυρίως διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια περαιτέρω άνοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *