Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας-Καταιγίδες στα βόρεια αύριο το απόγευμα

Τις τελευταίες ημέρες η αστάθεια έχει περιοριστεί στα ορεινά και μόνο τις θερμές ώρες τις ημέρας εκδηλώνονται τοπικές μπόρες στα ορεινά.Ωστόσο εντονότερα φαινόμενα αναμένονται αύριο το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά για αύριο Πέμπτη,συνεχίζεται ο καλός και πολύ ζεστός καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία,όπως και στη Θράκη και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές,συνοδευόμενες από ριπαίους ανέμους και ενδεχομένως μεγάλο χαλάζι.Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στο βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι το βράδυ,ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη δυτική Μακεδονία.Πιθανότητα για τοπικές μπόρες και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει τους 40-41 στα ανατολικά ηπειρωτικά ενώ οι άνεμοι γενικά ασθενείς και μόνο στο νοτιανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 6 μποφόρ.

Καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη κυριώς τις απογευματινές-βραδινές ώρες,οι οποίες ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία στους 35-36 το μεσημέρι πριν την έναρξη των φαινομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *