Άστατο Σαβ/κο με τοπικές καταιγίδες και βοριάδες στα ανατολικά.

Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού σε ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας τόσο σήμερα Παρασκευή , όσο και το επόμενο διήμερο. Τις τελευταίες ημέρες, η αστάθεια έχει περιοριστεί χρονικά μέσα στο μεσημέρι έως νωρίς το απόγευμα, ωστόσο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο θα επεκταθεί και σε πιο ψυχρές ώρες της ημέρας, κατάσταση η οποία θα διατηρηθεί και την Κυριακή.

Στον αντίποδα του παραπάνω καιρικού σκηνικού, το μελτέμι μέσα στο Αιγαίο θα βαίνει ενισχυόμενο, μεταφέροντας παράλληλα και πιο ψυχρές αέριες μάζες , καθώς η συνοπτικής κλίμακας ατμοσφαιρική κυκλοφορία οδηγεί σε μια ‘ψυχρή’ ροή από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας. Έτσι, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα , από τη μία η αστάθεια θα είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη, ενώ από την αλλη αναμένεται να επικρατήσει σχετική δροσιά, με την αίσθηση της θερμοκρασίας να πέφτει στους 25-26 c.

Στο μεταίχμιο αυτών των 2 ‘σκηνικών’ αναμένεται να βρεθούν περιοχές όπως η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η ανατολική Θεσσαλία, όπου όσο βορειότερα προς το Θερμαικό τόσο περισσότερη θα είναι η αστάθεια τις ψυχρές ώρες της ημέρας, ενώ νοτιότερα θα ‘δοθεί μάχη’ με το ενισχυμένο μελτέμι. Στο ίδιο μεταίχμιο αναμένεται να βρεθεί και ο νομός Αττικής, με τον βοριά να επικρατεί σε γενικές γραμμές της αστάθειας.

Αναλυτικά:

Τις επόμενες ώρες έως και αργά το βράδυ : Στη Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική/βόρεια Πελοπόννησο αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ή κοντά σε αυτά, και να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα φαινόμενα ενδέχεται να επεκταθούν και σε πεδινότερες περιοχές, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Αύριο Σάββατο: Αρχικά το ξημέρωμα & νωρίς το πρωί, στη Θεσσαλία ( ανατολική) , τον Θερμαικό , τις Σποράδες και τα ανοιχτά της Εύβοιας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες ενδέχεται – και πάλι τοπικά – τα φαινόμενα να είναι έντονα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει αστάθεια σχεδόν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό με έμφαση στην Στερεά ,την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, αλλά και σε τμήματα της ανατολικής , κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι μπόρες και οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες μακριά από τις ακτές, χωρίς να αποκλείεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα και αυτές. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν τοπικά έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Στα νησιωτικά τμήματα του κεντρικού/νοτίου Αιγαίου, στην Εύβοια αλλά και στην ανατολική Αττική, το μελτέμι θα εμποδίσει την ανάπτυξη όμβρων / καταιγίδων, όμως ορισμένα τμήματα του νομού Αττικής, ιδίως προς τα δυτικά, ενδέχεται να επηρεαστούν από πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες.

Κυριακή : Ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος στις Σποράδες, το Θερμαικό και την Εύβοια με μπόρες ή καταιγίδες οι οποίες προοδευτικά θα επεκταθούν σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της ευρύτερης περιοχής , επηρεάζοντας σημαντικά και τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να βρέξει και στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική. Στη συνέχεια, θα κυριαρχήσει ο βοριάς , ειδικά στην Εύβοια και την Αττική, και μέσα στη μέρα η αστάθεια θα αφορά και πάλι ηπειρωτικές περιοχές , κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ειδικά στην ανατολική και νότια χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *