Η αστάθεια επιμένει στην χώρα μας: Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 15/06/2022

Η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες αραιές συννεφιές στα βόρεια και κεντρικά τμήματα.
Οι συννεφιές αυτές θα δώσουν τοπικά βροχές μικρής διάρκειας κατά την διάρκεια του ξημερώματος στα προαναφερθέντα τμήματα.


Νωρίς το μεσημέρι θα έχουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της κεντρικής χώρας (και στην Πελ/σο) αλλά και πιο τοπικά και στην βόρεια χώρα.
Μέχρι και νωρίς το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει, εκτός από κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες στην βορειοανατολική χώρα αλλά και την βορειοδυτική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ κατά την διάρκεια των καταιγίδων αυτή θα πέσει εντυπωσιακά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, όμως στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες μέτριας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός, όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά στα Δυτικά τμήματά της, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες (τα τμήματα του δυτικού Σαρωνικού συμπεριλαμβάνονται).Αυτές θα συνεχιστούν σε πιο τοπικό επίπεδο έως και τις απογευματινές ώρες. Στο λεκανοπέδιο η πιθανότητα για καταιγίδες είναι πιο περιορισμένη εκτός από το νοτιοδυτικό τμήμα όπου ενδέχεται να έχουμε τοπική καταιγίδα.
Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.
Παρακάτω ο χάρτης της Τετάρτης για την Αττική:

Τα ποσοστά αντικατοπτρίζουν τις πιθανότητες καταιγίδας για Τετάρτη 15/6/2022


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενούς έντασης, εκτός από τα δυτικά τμήματα της Αττικής αλλά και το νότιο λεκανοπέδιο όπου θα έχουμε στροφή των ανέμων σε ασθενή νοτιά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ πιο τοπικά και ελαφρώς παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *