Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Κυριακή 12/06/2022

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας και την Κυριακή, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα περιμένουμε τοπικές βροχές στη Θράκη, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια, ενώ πολύ περιορισμένες καταιγίδες πιθανόν αν εκδηλωθούν στα προαναφερθέντα θαλάσσια τμήματα.

Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, ενώ παράλληλα από τοπικές βροχές θα επηρεάζονται και οι Κυκλάδες, καθώς και τα ενδότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νέφη αστάθειας στα ηπειρωτικά, και σύντομα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά γύρω από τους ορεινούς όγκους και σύντομα σε αρκετές περιοχές και πιο μακριά από αυτούς. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το απόγευμα.

Η κατανομή των φαινομένων το απόγευμα της Κυριακής σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν ορισμένα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα πιο κεντρικά τμήματα, ενώ βροχές θα σημειώνονται επίσης σε τμήματα του Βόρειου Αιγαίου ως απόρροια συγκλίσεων.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές το πρωί στα άκρα βορειοανατολικά του Νομού. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στη νοτιοανατολική Αττική, ενώ από το απόγευμα ο καιρός βελτιωθεί σε ολόκληρο τον Νομό.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *