Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και αύριο Σάββατο 11/06/22 στη χώρα μας

Συνεχίζεται και αύριο Σάββατο ο άστατος καιρός στη χώρα μας κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπερωτικά,με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε κεντρικό,ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη , στις Σποράδες και τα ανοιχτά της Εύβοιας. Τοπικές μπόρες και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν και σε τμήματα της κεντρικής/βόρειας Εύβοιας. Λίγα σποραδικά φαινόμενα ίσως εκδηλωθούν και στο νότιο Ιόνιο.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι,αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στα νησία του νοτιανατολικού Αιγαίου με έμφαση τη Ρόδο,όπως και στο εσωτερικό της Κρήτης κοντά σε ορεινούς όγκους.Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες και μετά.

Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και μόνο στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τοπικά εώς 5-6 μποφόρ στα ανοιχτά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση,δε θα ξεπεράσει τους 26-28 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με παροδικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες με έμφαση στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι του νομού. Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα, ενώ από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.Οι άνεμοι κι εδώ ασθενείς και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 26 βαθμούς το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *